Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Víz számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
435
Egy négytagú család átlagos napi vízfogyasztása 730 liter. Egy kis odafigyeléssel ennek a 30%-a megtakarítható. A, egy kis odafigyeléssel hány liter víz takarítható meg egy 30 napos hónapban? B, mennyi megtakarítást jelent ez a családi költségvetésében ha 1 köb méter víz ára (csatornadíját is tartalmazza)890Ft?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A)
egy napi megtakarítás: 730*0,3=219 liter
30 napos hónapban= 219*30=6570 liter

B)
6570 liter = 6,57 m3
6,57*890=5847,3 Ft
0