Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A gúla

Főoldal » Általános iskola » Matematika
448
Sziasztok! S.O.S helyzet van matekból.
Ebből kellene a “c” az “a”-t meg tudtam csinálni, de a “c” teljesen kifogott rajtam:(
Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni! Fontos lenne! Előre is köszönöm! (Képet csatoltam, számolással együtt kellene le vezetni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, fontos, gyorsan, gúla, 8. osztály, Kellene
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Itt pontosan az m(a) értéke mi lenne? Ez nem látszik! Írd már le, köszike! Kellene a feladat megoldásához. :)
0

Az alaplap átlója 4 cm, tehát ha a négyzet oldala a-val jelölt, akkor a2 +a2 ("a" a négyzeten) = 16, innen az a=2,828 cm. Ez a négyzet oldala. A gúla magassága is kiszámolható (ismét Pitagorasz-tétellel), vagyis (négyzetgyök 2) a négyzeten + m(t) a négyzeten = 3 a négyzeten, ebből m(t)= 2,646 cm-nyi lesz a gúla magassága. Az alaplap területe 8 cm2 (a négyzet területe lesz ennyi), a "b" is kiszámolható, mert (négyzetgyök 2) a négyzeten + 3 a négyzeten = "b" a négyzeten, innen a "b" értéke négyzetgyök alatt a 11, vagy kerekítve: 3,317 cm-nyi lesz. Egy oldallap területe : T(o)=(3-szor négyzetgyök alatt a 2) lesz, ami kerekítve leírva: 4,243 cm2-nyi. Ebből négy van, ez lesz a gúla palástja plusz még hozzájön az alaplap területe (a négyzetlap területe) a felszín kiszámításához, s így ez : A=(8 + (12-szer négyzetgyök alatt a 2)) lesz, ami kerekítve: 24,971 cm2-nyi, ez lesz tehát a gúla felszíne! :)

Remélem érthetően le tudtam írni a Pitagorasz-tételekkel a megoldásokat! :)
0