Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
869
a) Ábrázolja koordináta-rendszerben az e egyenest, melynek egyenlete 4x + 3y = −12 .
b) Számítással döntse el, hogy a P(100; −36) pont rajta van-e az egyenesen!
c) Az egyenesen levő Q pont ordinátája (második koordinátája) 107. Számítsa ki a Q pont abszcisszáját (első
koordinátáját)!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
y-ra átírva:

`-4/3x-4 = y`

Olyan egyenest kell rajzolnom, melynek meredeksége `-4/3` , és az y tengelyt `-3`-nál metszi

b,
Ha
`x = 100`

Akkor
`y = -4/3*100 - 4 = -137.33`

Tehát nincs rajta az egyenesen

Ha
`y = 107`

Akkor
`107 = -4/3x - 4`
`x = 83.25`
0