Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
Adottak az a = (3; 4) és az a − b = (5; −8) vektorok. Adja meg a b vektort a koordinátával!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel
`a-b = (a_1-b_1);(a_2-b_2)`

Ezért

`3-x_1 = 5`
`4-x_2 = -8`

`x_1 = -2`
`x_2 = 12`

`(-2;12)`
0