Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek ezzel légyszi?

Főoldal » Középiskola » Fizika
604
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Van.
A térerősség 1 töltés esetén, tőle r távolságra:
E = k·Q/r²
Ha balra van a +q és jobbra a -2q, akkor a +q-tól még balra x távolságra lesz ez a pont. Itt a térerősség:
k·q/x² + k·(-2q)/(x+0,2)² = 0
q/x² = 2q/(x+0,2)²
2x² = (x+0,2)²
(x·√2)² = (x+0,2)²
x·√2 = x+0,2
x·(√2-1) = 0,2
x = 0,2 / (√2-1) méterre q-tól balra.
Módosítva: 9 éve
0