Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,
az első egy néztet, melynek területe
`a*a = 27*27 = 729cm^2`

A második egy trapéz, melynek területe:

`((60+120))/2 * 45 = 4050 m^2`

A harmadik egy rombusz, mely mivel tengelyesen szimmetrikus, meghatározhatom a másik átlóját

Ha behúzom az ismeretlen `f` átlót, akkor egy derékszögű háromszöget kapok (a rombusz átlói derékszögben metszik egymást)

Az f átló hosszát megadhatom Pithagorasz-tétellel
`f = 2*a`

`73^2 = a^2 + (96/2)^2`
`a = 55`

így
`f = 110`

így a terület:
`(e*f)/2 = (96*110)2 = 5280 m^2`
1