Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítenétek ezzel?

Főoldal » Középiskola » Fizika
517
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Mindegyik töltés ennyit ad a térerősséghez:
k·Q/r²
Az egyik 1,5 méterre, a másik 2 méterre van a P ponttól.

Összesen:
E = k·Q/1,5² + k·Q/2²

Mivel pozitívak a töltések, ez mindkettő taszítja a "próbatöltést", vagyis a térrősség iránya:
jobbra mutat

Tudjuk, hogy k = 9·10⁹
Kell még Q

Tudjuk még, hogy:
F = 0,036
F = k·Q·Q/0,5²
Q =  0,5²·0,036 / 9·10⁹ 

Most már csak be kell helyettesíteni.
0