Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1485:
`c = 6cm`
`a = 14cm`
`m = 8cm`

`T = (6+14)/2 *8 = 80` `cm^2`

1486
`T = (7+9)/2 * 4.9 = 39.2` `cm^2`

(húrtrapéz magasságának négyzete megadható, ha trapéz hosszabik és rövidebbik alapjának különbségét elosztjuk kettővel, négyzetre emeljük, és kivonjuk a szár négyzetéből)

Ezt a Pithagorasz-tétel miatt tehetjük meg.
1