Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
409
Hány literes a lábas, ha alapjának átmérője 24 cm és 8 cm magas?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A lábas tekinthető egy hengernek

`V = r^2*pi*m`

Mivel itt az átmérő van megadva:

`d = 24cm = 2r`
`r = 12cm`

`V = 12^2*pi*8 = 3619.1` `cm^3` = `3.62` `dm^3` = `3.62` `l`
0