Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3819
Hány literes a lábas, ha alapjának átmérője 24 cm és 8 cm magas?





Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az alapkör sugara 24/2=12 cm, a henger (mert hengerről van szó) magassága 8 cm, a térfogata felírható a következőképpen: V(henger)=sugár a négyzeten×pi×magasság=144×pi×8=1152×pi, vagyis ez kb. 3619,11 cm3, nekünk át kell váltani dm3-be és megkapjuk a litert, ami: 3,619 liter lesz, ennyi az űrtartalma (térfogata) a lábasnak! :)
0