Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munka,teljesítmény

Főoldal » Középiskola » Fizika
676
Képet mellékeltem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi, energia, teljesítmény, munka
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
428.
10m lánc súlya 100 N
vödör súlya 120 N

Ha a lánc súlytalan lenne, akkor W₁ = G·h = 120·10 = 1200 J
A lánc egyre rövidebb lesz, számoljunk az átlaggal. Annak 50N a súlya.
A szükséges munka pedig W₂ = 50N · 10m = 500 J
Együtt W₁+W₂ = 1700 J

429.
Rugóerő: F = D·x = 40 N
Rugalmas energia: E = 1/2 · D · x² = 1,6 J
x = (D·x²) / (Dx) = 3,2 / 40 = 0,08 m = 8 cm

430.
m = 250 kg
W = 8000 J
s = 5 m
α = ?
---
A helyzeti energia a végén éppen megegyezik a végzett munkával:

magasság: h
h/s = sin α
h = s·sin α

E = m·g·h = 250·10·5·sin α = W = 8000 J
sin α = 8000 / (5·2500) = 0,64
α = arc sin 0,64 = 39,79°
0