Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
297
A második képről a 1462-es kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Felírhatjuk, hogy 12×5=8×m(x), tehát 60=8×m(x), melyből a keresett magasság m(x) 60/8=7,5 cm-nyi lesz! :) Ennyi az egész! :)
1

1485. feladat: T(trapéz)=((6+14)×8)/2 , azaz 20×4 cm2, vagyis 80 cm2 a terület. :)
1486. feladat: A húrtrapéz magasságát meg tudjuk határozni, mert 1 a négyzeten + m a négyzeten (ismeretlen magasság, m-mel jelöltem) = 5 a négyzeten, ebből az m=2-szer négyzetgyök alatt 6, ami kb. 4,9 cm-nyi. A terület most már számolható: T(trapéz)= ((7+9)×4,899)/2, ebből a pontos érték 16-szor négyzetgyök alatt a 6, vagy kerekítéssel : 39,192 cm2. Ennyi lesz a húrtapéz területe! :)
1