Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai 8.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
827
Két város között az utat a személyvonat 2 órával több idő alatt teszi meg, mint a gyorsvonat. A személyvonat átlagsebessége 60 km/h, a gyorsvonaté 100 km/h. Hány óra alatt teszik meg a vonatok a távolságot? Milyen messze van egymástól a két város?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik ideje t óra, a másiké (t+2) óra, és a megtett út mindkét esetben ugyanannyi (legyen ez: s km), felírhatjuk hogy v1×t= v2×(t+2), ahonnan 100×t =60×(t+2), s ebből 40×t=120, vagyis t=3 óra, ennyi idő kell a gyorsvonatnak. A személyvonatnak két órával több idő kell, vagyis 5 óra. A megtett út hossza pedig: s=v1×t=100×3=300 km-nyi! :)
0