Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1100
Írja fel a (−2; 3) ponton átmenő, n (−5; 8) normálvektorú egyenes egyenletét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy mezei normálvektoros egyenlet.

A normálvektor első koordinátája * x + a normálvektor második koordinátája * y = A normálvektor első koordinátája * a pont első koordinája + normálvektor második koordinátája * a pont második koordinátája.

-5x + 8y = -5 * (-2) + 8*3
-5x + 8y = 10+24
-5x + 8y = 34 a végső egyenes egyenlete
0