Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Kérlek ha tudsz segíts!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
347
Számold ki a felszínét és a térfogatát annak a négyzet alapú gúlának melynek oldalai:
a= 3 cm
o= 4 cm
A:?
V=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A=Ta+Tp=9+22,26=31,26 cm²
Ta=a²=3²=9 cm²
Tp=n×a×x/2=4×3×3,71/2=22,26 cm²
V=Ta×M/3=9×3,39/3=10,17 cm³

y=a/2=3/2=1,5 cm
x²+y²=o²
o²-y²=x²
4²-1,5²=x²
16-2,25=x²
13,75=x²
 13,75 =x
3,71=x

M²+y²=x²
x²-y²=M²
3,71²-1,5²=M²
13,75-2,25=M²
11,5=M²
 11,5 =M
3,39=M
0