Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
434
6.70,6.71,6.72 NEM KELL!
A többiben tudnátok segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
6.70

OA = 10; OB = 5; OC =13; OD = 7; OE (hullámos egyenlőség) 6,71; OF (hullámos egyenlőség) 8,06

6.71

Öt pont 10 szakaszt határoz meg. Például az AB szakasz hosszának kiszámítása:
Az AB szakasz olyan derékszögű háromszögnek az átfogója, amelynek befogóit a pontok koordinátái segítségével meghatározhatjuk: A(9;7); B(2;3).
Egyik befogó 9-2 = 7 egység, másik befogó: 7-3 = 4 egység-

AB2 = (9-2)2 + (7-3)2
AB =  (9-2)2+(7-3)2  =  65 
AB (hullámos egyenlőség) 8,06 egység

6.72

r = OA = 13 egység, OB = OD =  7,82+10,42  =  169  = 13 egység = r;
OC = OE =  52+122  =  169  = 13 egység = r
1

Csatoltam képet.
1