Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
2598
1. A gyógyszertár raktárában 10 °C-on 2 liter glicerint öntöttek egy tartályba. Mekkora lesz a glicerin
térfogata a 22 °C-os laboratóriumban? β=0,5⋅10−3
1/°C

2. 18 cm3 térfogatú, 100 kPa nyomású gáz nyomását 225 kPa értékre növeljük állandó hőmérsékleten.
Mekkora lesz a térfogata?
3. 150 dm3 térfogatú tartályban 1,662 MPa nyomású, 3,2 kg tömegű oxigén gáz van.
a) Hány mólnyi a gáz? (M = 32 g/mol)
b) Hány °C a gáz hőmérséklete? (R = 8,31 J/molK)
c) Mekkora lenne a nyomása 0 °C-on egy 2 m3 térfogatú tartályban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Csatolok képet
0

itt a vége
0