Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek elsőfokú egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Sziasztok ! Valaki tudna segíteni ebben a két egyenletben, ellenőrzéssel együtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia próbáld meg a photomath nevű alkalmazással .Kiszámolja és levezeti és meg is magyarázza
0

1. 2(x-2)-3(2x+1)=3(3-2x)-(x-2)+3 Először felbontjuk a zárójeleket, ami azt jelenti, hogy a zárojel előtti számmal megszorozzuk a zárójelben lévőkkel
2x-4-6x-3=9-6x-x+2+3 Ezután összevonjuk a tagokat /az x-et x-szel a számokat számmal/
-4x-7=14-7x /+4x Mérlegelvvel hozzáadunk 4x-et
-7=14-3x /-14 Kivonunk 14-et hogy az egyik oldalon x a máásikon pedig szám álljon
-21=-3x /:(-3) Ossztjuk -3-mal
7=x
A másodikat ugyan így.SOK SIKERT! Nyugodtam kérdezz ha valami nem világos!
Módosítva: 5 éve
0