Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudáspróba

Főoldal » Általános iskola » Fizika
477
Sziasztok! Esetleg valaki tudna ebben segíteni? 1.feladattól a 4.feladatig
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

1.

A feszültség jele U, mértékegysége a volt, a volt jele a V.
Az elektromos fogyasztó az áramforrásból energiát vesz fel.

2.

A fogyasztó által végzett elektromos munka függ a feszültségtől, az áramerősségtől és az eltelt időtől.
1 watt=1 volt szor 1 amper

3.

H, I, I, I, H, H

4.

R1=100 ohm
Re=100 ohm

5.

P=1,8 kW=1800 W
1 hónap: 20 perc x 5=100 perc
12 hónap: 12 x 100=1200 perc=20 h
1,8 kW x 20 h=36kWh
36kWh x 40 Ft=1440 Ft
0