Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Ezekre keresem a választ mert nem értem. Légyszi segítsetek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat: Jelöljük az eredeti téglalap egyik oldalát x-szel, a másikat y-nal, a területe: x×y lesz (összeszorzás!). Az új téglalapban x helyett 4x lesz, y helyett pedig y/3, így a kettőt összeszorozva 4/3×x×y lesz a terület. A kettő hányadosa éppen 4/3, ezért az eredeti terület négyharmada lesz az új téglalap területe. ( Nőtt a területe! )
2. feladat: (x+9x)/2 =5x , amiből 5x=5x, tehát ez azonosság, bármilyen szám lehet az x, mindegyik jó!
3. feladat: Az egyik hegyesszög alfa, másik (alfa+ 50 fok), a kettő összege 90 fok kell legyen, mivel derékszög is van és az is 90 fokos (a háromszög szögeinek összege mindig 180 fok!), innen 2×alfa+50 fok = 90 fok, 2×alfa=40 fok, tehát alfa=20 fok.
A hegyesszögek 20 fok és 70 fok, továbbá van még a derékszög ami 90 fokos. Ezek a háromszög szögei!
4. feladat; 9x-(3x+5) = 1000 a megoldandó egyenlet, melyből 6x-5 = 1000, innen x = 167,5, tehát nem kaptunk egész számot megoldásként! :)
5. feladat; A megoldandó egyenlet: 20×0,015+0,036×x = (20+x)×0,028, ebből (0,008x) = 0,26 miből az x-re 32,5 litert kapunk, tehát ennyi 3,6 %-os permetező oldatot kell adni a 15 %-oshoz. :)

Remélem érthető volt! :)
1