Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írjuk fel ezt a kifejezést törtkitevő nélkül!

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Ötös feladat Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A hatványok szorzása az a kitevők összeadásával történik.

-2/3 + 1/6 = -3/6 = -1/2

Hatványok hatványozása pedig a kitevő szorzásával.

-1/2*3/4 = 3/8

Mivel nem lehet törtalak, ezért a végső érték az 8-adik gyök alatt a^3 lesz.
Ha nem egyértelmű a leírásuk, csatoltam képet hozzá.
1