Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Elöre is köszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
469
Mekkora a kör területe, ha a sugara
a,5mm
b,18cm
C,0.4dm
D,2.25m ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
T=r²π
a)
r=5mm
T=5²*3,14
T=25*3,14
T=78,5 mm
b)
r=18cm
T=18²*3,14
T=324*3,14
T=1017,36 cm
c)
r=0,4 dm
T=0,4²*3,14
T=0,16*3,14
T=5024 dm
d)
r=2,25m
T=2,25²*3,14
T=5,0625*3,14
T=15,89625 m ≈ 15,9
0