Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora térfogattal növeli 5 g sütőpor (NaHCO 3 ) a tésztát sütéskor? (25 o C-ra lehűlt tésztával számolj!) 2 NaHCO 3 (sz) = Na 2 CO 3 (sz) + H 2 O(f) + CO 2 (g)

Főoldal » Középiskola » Kémia
578
Mekkora térfogattal növeli 5 g sütőpor (NaHCO 3 ) a tésztát sütéskor?
(25 o C-ra lehűlt tésztával számolj!)
2 NaHCO 3 (sz) = Na 2 CO 3 (sz) + H 2 O(f) + CO 2 (g)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`2 NaHCO_3 (sz) = Na_2CO_3(sz) + H_2O(f) + CO_2 (g)`

`n_(NaHCO_3) = 5/84 = 0.0600` `mol`

`n_(NaHCO_3) = n_(CO_2) = 0.0600` `mol`

`V_m = 24.5` `(dm^3)/(mol)`

`V_(CO_2) = 0.06*V_m = 0.06*24.5 = 1.46` `dm^3`
0