Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írd fel a következő folyamatok egyenleteit!

Főoldal » Középiskola » Kémia
754
)
kalcium + oxigén → kalcium-oxid,
b)
magnézium + szén-dioxid → magnézium-oxid + szén
c)
elektromos áram
víz → hidrogén + oxigén
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a; pont: 2 Ca + O2 = 2 CaO,
b; pont: 2 Mg + CO2 = 2 MgO + C,
c; pont pedig: H2O = H2 + 0,5 O2, vagy 2-vel beszorozva mindkét oldalt: 2 H2O = 2 H2 + O2, ez a vízbontás egyenlete. Egyébként ehhez a c; ponthoz hozzáteendő (de nem szükséges), hogy 2 mol elektron átvitele kell, azaz 2×96.500 Coulomb töltés pontosan! :)
0