Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rendezd a következő reakcióegyenleteket!

Főoldal » Középiskola » Kémia
1041
a)
N 2 + H 2 = NH 3
b)
C 6 H 12 O 6 + O 2 = CO 2 + H 2 O
c)
Al + HCl = AlCl 3 + H 2
d)
Zn + H 3 O + = Zn 2+ + H 2 O + H 2
e)
Cu + Ag + = Cu 2+ + Ag
f)
P + O 2 = P 2 O 5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a; egyenlet: N2 + 3 H2 = 2 NH3 (ammóniaszintézis, vas katalizátor kell hozzá)
b; egyenlet: C6H12O6 + 6 O2 = 6 CO2 + 6 H2O (glükóz égése)
c; egyenlet: 2 Al + 6 HCl = 2 AlCl3 + 3 H2
d; egyenlet: Zn + 2 H3O+ = Zn2+ + 2 H2O + H2 (cink oldása vmilyen híg savban)
e; egyenlet: Cu + 2 Ag+ = Cu2+ + 2 Ag (galvánelem)
f; egyenlet: 4 P + 5 O2 = 2 P2O5 (foszfor égése foszfor-pentoxiddá) :)

Remélem érthetőek így már az egyenletek! :)
Módosítva: 5 éve
0