Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írd fel tört alakban a tizedes törteket...

Főoldal » Középiskola » Matematika
2336
a) (2/3 - 2,5):1,1
b) (5/11 - 0,07):4,23

/ = törtvonal

Előre is köszi :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a, -1,67
b, 10,72
0

(4/6-15/6)/11/10=(-11/6)/(11/10)=-11/6*10/11=-110/66=-10/6
(5/11-0,07)/4,23=(5/11-7/100)/4,23=(500/1100-77/1100)/(423/100)=(423/1100)*(100/423)=1/11
0