Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni? Mára kéne......

Főoldal » Általános iskola » Matematika
394
Az első képnél a 3as. A második képnél pedig a 301es és a 303as. Köszönöm előre is a segítséget...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3. Feladat

1*1*12, ekkor a doboz élei: 3,2 cm, 3,2 cm, 12*3,2=38,4 cm, így térfogata 3,2*3,2*38,4=393,216 cm³. Ami érdekes, hogy mindegy, hogy hogyan helyezkednek el a golyók, mert ha x sorban y szélességben z magasságban helyezkednek el, akkor a térfogat 3,2*x*3,2*y*3,2*z=32,768xzy, ahol x;y;z 12 osztói, szorzatuk pont 12, tehát a térfogat: 32,768*12=393,216 cm³


0