Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
565
Kérlek valaki segítsen sos
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

Csatoltam képet.
1

2. feladat: Az i=(r×pi×alfa)/180 fok, ebből mindent ismerünk, i=3-szor pi lesz, ami 9,425 cm. A terület (r×i)/2, ezért 9,425×9 lesz, ami 84,823 cm2-nyi.
A kerület kétszer a sugár plusz az ívhossz, tehát (2×18+i), ami 45,425 cm-nyi.
3. feladat: Az ívhossz felírható a következőképp: (15×pi×alfa)/180 fok=38-cal, innen az alfát nem ismerjük csak, ez kiszámolható: 145,15 fok lesz.
A körcikk területe: (r×i)/2, tehát (15×38)/2, ami 285 cm2-rel lesz egyenlő.
A kerülete: (2-szer 15 + i), amiből 68 cm jön ki a kerületre. :)

Remélem érthető volt a megoldásom! :)
1