Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
433
Légyszíves segítsetek megoldani Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia Eszter!

A megoldások az elsőfokú egyenleteknél:
b; pont: (3x+x)/6=2x/3 , innen 2x/3=2x/3-mal, ami azonosság, kivonva mindkét oldalból 0=0, azaz minden x érték megoldás!
d; pont: 2y-(1-4y)=6y+1, innen 6y-1=6y+1, kivonva mindkét oldalból 6y-t kapjuk, hogy -1=1, ami hamis állítás, át kell húzni az egyenlőségjelet ilyenkor, ennek az egyenletnek nincs megoldása!
s; pont: x-0,5=0,5-0,5x, s ebből kettővel szorozva mindkét oldalt 2x-1=1-x, ahonnan x=2/3-dal, ez a megoldás!
u; pont: 1×(x-2) kisebb, mint (-x+4), s innen 2x kisebb mint 2, azaz x kisebb, mint 1, tehát az 1-nél kisebb számok teszik igazzá az egyenlőtlenséget!
w; pont: 2,4-0,8x-1,2x-3,84=4-gyel, ahonnan -2x=5,44 s ebből x=-2,72 érték fog adódni, ez a megoldás! :)
Remélem érthetően leírtam mindent! :)
0