Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
579
4. Egyenletrendszer megoldása:
10x+9y+25=152
5x+6y+12=90
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, logika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10x+9y+25=152
5x+6y+12=90

10x+9y=127
5x+6y=78

10x+9y=127
10x+12y=156
3y=29 /:3
y=29/3


10x+9y+25=152
10x+9*29/3+25=152
10x+87+25=152
10x+112=152
10x=40
x=4




0