Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1206
Képeket csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

1.

úszik:

ró test kisebb, mint ró folyadék
Fg=Ff

lebeg:

ró test=ró folyadék
Fg=Ff

elmerül:

ró test nagyobb, mint ró folyadék.
Fg nagyobb, mint Ff.


2.

a, A viasz a vízben úszik.
b, A viasz az olajban lebeg.
c, A viasz a benzinben elmerül.
d, Az olaj a vízben úszik.


4.

1. A hideg víznek a meleg vízhez képest nagyobb a sűrűsége.
2. Azért, hogy a meleg víz jöjjön ki először.
3. Azért, mert a kisebb sűrűségű meleg víz felül van, így nem tud létrejönni a hőáramlás.
4. Amikor az alulról befolyó hideg víz szintje eléri a felső kifolyót.
5. Alulra, hogy a teljes tartály átmelegedjen, mert a hideg víz alul van.


5.

ró bal kisebb, mint ró középső, ró középső kisebb, mint ró jobb.
F bal nagyobb, mint F középső, F középső és F jobb egyenlőek.
0