Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
502
Feri éveinek száma kétszerese Gábor évei száma harmadának. Kettejük éveinek száma együtt kevesebb 100 évnél. Hány éves lehet Feri
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Feri: 2 szer x/3=2 x (42:3)=28
Gábor: x=42

x/3+2x<100/x3
x+6x<300
7x<300/:7
x<42,85

Tehát x 42,85-nál kisebb számok.
Válasz: Feri 28 éves lehet.
1