Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
415
Éjfélig kell el küldenem az előzőt rosszul tette fel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szóval a második kép szóval 8. feladat:

1000:36 = 27,7777778 --> szóval 27 mosásra elegendő majdnem 28ra

a másik része: 3/4 = 36ml 36:3= 12 12x4= 48 48:4=12
16/48-ad = 4/12-el = 1/3-al
( / --> tört)
0

A 3. kép

!4 személy = 15 dkg rízs, 5dl tej, 5 dkg cukor, 2dl víz, 2dkg vaj és egy csomag vcukor

0,6kg rízs = 60 dkg rízs --> (eredti 15dkg) 4-szerese = 16 főre elegendő
60dkg rízs, 20dl tej, 20dkg cukor, 8 dl víz, 8 dkg vaj és 4 csomag vcukor
0