Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

...............................................

Főoldal » Általános iskola » Matematika
461
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

f,

eredeti szám:
tízes: x
egyes: 13-x
a szám: 10 x+13-x=9 x+13

új szám:
tízes: 13-x
egyes: x
a szám: 10(13-x)+x=130-10 x+x=-9x+130

(-9x+130)-(9x+13)=19
-9x+130-9x-13=19
-18x+117=19/18 x
117=19+18x/-19
98=18 x/:18
5,44=x

Válasz: A számjegyek különbsége nem egész szám, ennek a feladatnak nincs megoldása.


g,

eredeti szám:
tízes: 2 x
egyes: 3 x
szám: 10 szer 2 x+3 x=23 x

új szám:
tízes: 3 x+2
egyes: 2 x+3
szám: 10(3 x+2)+ (2 x+2)= 30 x+20+2 x+2= 32 x+22

2 szer 23 x=32 x+22+6
46 x=32 x+28/-32 x
14 x=28/:14
x=2

Ell: 4:6=2:3
2 szer 46=86+6
92=92

Válasz: Az eredeti szám a 46.




1