Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
Egy rombusz területe 1 m2, egyik szöge 120°. Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T = a^2*sin gamma`

`1 = a^2*sqrt(3)/2`

`2 = sqrt(3)*a^2`

`a ∼ 1.75` `m`

Minden oldala a a rombusznak, ezért minden oldala ugyanakkora
Módosítva: 5 éve
0