Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
396
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nagyon szépen köszönöm magának puszi
0

Szia!

Most:
apa:36
fia:3

x év múlva:
apa: 36+x
fia: 4(3+x)

4(3+x)=36+x
12+4 x=36+x/-x
12+3x=36/-12
3 x=24/:3
x=8

Ell:

8 év múlva:
apa:44
fia:11

Az apa 8 év múlva 4-szer annyi idős lesz,mint fia.

Válasz: 8 év múlva lesz az apa 4-szer annyi idős, mint a fia.
1