Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszögű 3szög

Főoldal » Középiskola » Matematika
704
Egy derékszögű háromszög átfogója 1 cm hosszú. Van egy alfa hegyesszöge, és az amellett lévő befogó hossza: szinusz alfa.

Mekkora az alfa szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
alfa, háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A szög melletti befogó osztva az átfogóval (ami 1) = cos α

Ezért:
cos α = sin α
1 = tg α
α = 45°
Módosítva: 9 éve
1

Tehát az átfogó hossza 1 cm, az α szög melletti befogó hossza sin(α), ezek hányadosa sin(α)/=sin(α), ami történetesen az α szög koszinuszának felel meg, ami cos(α), tehát:

sin(α)=cos(α), ez egy rakat módon kiszámolható, de azért illik tudni, hogy α°=45-nál fog ez megvalósulni, tehát a háromszög egyben egyenlő szárú is.
1