Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Integrálás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
447
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`int_{-2}^{2} int_{-1}^{1} (5-x^2/3-y/4) dx dy=``int_{-2}^{2} [5x-x^3/9-(xy)/4]_{-1}^{1} dy=``int_{-2}^{2} [(5-1/9-y/4)-(-5+1/9+y/4)] dy=``int_{-2}^{2} (88/9-y/2) dy=``[88/9y-y^2/4]_{-2}^{2}=``(176/9-1)-(-176/9-1)=``352/9`
1