Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Integrálás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
322
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`int_{0}^{1} int_{-1}^{2} (xy+x^2+y/2+1) dx dy=``int_{0}^{1} [(x^2y)/2+x^3/3+(xy)/2+x]_{-1}^{2} dy=``int_{0}^{1} [(3y+14/3)-(-4/3)] dy=``int_{0}^{1} (3y+6) dy=``[3/2y^2+6y]_0^1=``3/2+6=7.5`
1