Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatban lenne szükségem segítségre

Főoldal » Középiskola » Matematika
500
Egy konvex sokszög átlóinak száma 104. Határozza meg a belső szögeinek összegét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x*(x-3):2=104 /*2
x*(x-3)=208 (16*13)
x=16 oldalú
Belső szögeinek összege : (16-2)*180=2520⁰
0