Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
504
Légyszi segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.
s = 1,8 m
t = 5 s
-----
s = 1/2·a·t²
1,8 = 1/2·a·5²
3,6 = a·25
a = 3,6/25 = 0,144 m/s²

2.
t = 12 s
v = 100 km/h = 100/3,6 = 27,78 m/s
---
v = a·t
a = 27,78 / 12 = 2,31 m/s²
Az átlagsebesség v/2, azzal a legegyszerűbb számolni a megtett utat:
s = v/2 · t = 27,78/2 · 12 = 166,67 m

3.
v = 220 km/h = 220/3,6 = 61,11 m/s
a = 2 m/s²
----
v = a·t
t = 61,11/2 = 30,555 s
Megint átlagsebesség szorozva idő egyenlő út:
s = v·t/2 = 61,11·30,555/2 = 933,6 m

=============
Az utat az átlagsebesség helyett lehetett volna úgy is számolni, hogy:
s = 1/2 · a·t²

Ezt a képletet is jegyezd meg, kell majd!
0