Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Kémia11

Főoldal » Középiskola » Kémia
376
Csatoltam képet.
Előre is köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`2KMnO_4 + 5H_2O_2 + 3H_2SO_4 -> 5O_2 + 2MnSO_4 + K_2SO_4 + 8H2O`

`2Mn^(7+) + 5 e^(-) -> 2Mn^(2+)`
`10O^(1-) -> 5O_2 + 5e^(-)`

`12cm^3` `KMnO_4` = `0.012*0.02 = 0.00024` `mol`

Mivel a 10 köbcentis részletet vizsgáltam, az eredeti mintában (200/10) 20x annyi van

`n_(KMnO_4) = 0.0048` `mol`

Mivel

`2n_(KMnO_4) =5n_(H_2O_2) `

Ezért

`n_(H_2O_2) = 0.012` `mol` = `0.408g` = `38.35%`
`n_(Na_2O_2) = 0.00841` `mol` = `0,656g` = `61.65%`
1