Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Kémia11

Főoldal » Középiskola » Kémia
319
Csatoltam képet.
Előre is köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a,
`0.33*163 = 53.8mg` `Ca^(2+)`
`0.33*62 = 20.5mg` `Mg^(2+)`

b,
A `HCO_3^(-)` tartalom bomlik

`Mg(HCO_3)_2 -> MgCO_3 + CO_2 + H_2O`
`Ca(HCO_3)_2 -> CaCO_3 + CO_2 + H_2O`

`2HCO_3^(-) -> CO_3^(2-) + CO_2 + H_2O`

c,
`53.8mg` `Ca(HCO_3)_2 ` =` 53.8/162` = `0.332` `mmol`

`20.5mg` `Mg(HCO_3)_2` = `50.5/146` =` 0.346` `mmol`


`m_(MgCO_3)` = `0.346` `mmol` =` 0.0290g`

`m_(CaCO_3)` = `0.332` `mmol` = `0.0332g`
1