Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Harmonikus rezgőmozgás 2

Főoldal » Középiskola » Fizika
1149
A 200g tömegű, rugóra függesztett test harmonikus rezgőmozgást végez. A kitérése y=12 sin 2π/3 t , ahol a kitérést cm-ben, az időt másodpercben mérjük.

legnagyobb sebesség?
legnagyobb gyorsulás
sebessége, gyorsulása és az energiája akkor, amikor a kitérése 6cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Képletből látszik:
A = 12
ω = 2 π / 3
Legnagyobb sebesség
v = A*ω = 24 π / 3
Legnagyobb gyorsulás
a = A*ω² =12* (4π / 9) = 48 π / 9
1