Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy szabályos négyoldalú gúla alapéle 12cm, az oldallapok magassága 8cm

Főoldal » Középiskola » Matematika
856
a, Mekkora a test felszíne és térfogata?
b, Mekkora szöget zár be a test alaplapja az oldallapokkal? (derékszögű háromszög, szögfüggvények)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, a=12 cm x=8 cm
A=Ta+Tp=144+192==336 cm²
Ta=a2=122=144 cm2
Tp=n×a×x:2=4×12×8:2=384:2=192 cm²
V=Ta×M:3=144×5,29:3=253,92 cm³

y=a:2=12:2=6 cm
M²+y²=x²
x²-y²=M²
8²-6²=M²
64-36=M²
28=M²
 28 =M
5,29=M
0