Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen térfogatú kén-dioxid (n.k.k.) reagál nátrium -hidroxiddal abban az esetben,ha a keletkezett nátriumszulfát anyagmennyisége 0,2mol?

Főoldal » Középiskola » Kémia
443
köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Milyen térfogatú kén-dioxid (n.k.k.) reagál nátrium -hidroxiddal abban az esetben,ha a keletkezett nátriumszulfát anyagmennyisége 0,2mol?

`SO_2 + 2NaOH -> Na_2SO_3 + H_2O`

`n_(SO_2) = n_(Na_2SO_3) = 0.2` `mol`

a normál körülmények miatt a moláris térfogat:

`V_m = 22.41` `(dm^3)/(mol)`

`V = n*V_m = 0.2*22.41 = 4.5` `dm^3`
1