Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A szén-dioxid milyen tömege reagál 28g kálcim-oxiddal?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
377
köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A szén-dioxid milyen tömege reagál 28g kálcim-oxiddal?

`CaO + CO_2 -> CaCO_3`

`28g` `CaO` = `28/(40+16)` = `0.5` `mol`

`n_(CO_2) = n_(CaO) = 0.5` `mol`

`m_(CO_2) = 0.5 * 44 = 22` `g`
1