Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.OS. Matek házi algebra behelyettesítés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
407
Sziasztok! Ebben valaki tud segíteni?
Számítsd ki a kifejezések helyettesítési értékét!
a): ha x=2
3xharmadikon-7
b) : ha a=-2 b=1
3a-bmásodikon

Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`3*2^3-7 = 24-7 = 17`

`3*a-b^2 = 3*(-2)^2 - 1 = 11`
Módosítva: 5 éve
1