Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon kéne

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Egy trapéz kiegészítő háromszögének szárai 4cm hosszúak, az alapjainak hossza 7 és 12 cm.
Mekkorák a trapéz szárai?
Milyen arányban metszik egymást az átlói?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Valaki segítsen :(
1

a trapéz szárai egyenlőek (x-szel jelölve)
7/12 =4/(4+x)
7*(4+x) = 12*4
28+7x = 48
7x = 20
x ∼ 2,857 cm
2

Csatoltam képet.
0