Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
705
Mekkora az egységsugarú (r = 1) kör 270°-os középponti szögéhez tartozó ívének hossza?
Mekkora kerületi szög tartozik ugyanezen ívhez?
Mekkora a középponti szöghöz tartozó körcikk területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
nem tudom az a baj kicsit :((
0

Ív: 2rπ*(270/360)=1.5π
Kerületi szög: Kerületi és középponti szögek tétele alapján 45° és 135°
r2π*(270/360)=0,75π
3